Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese
8.8
Onze klanten beoordelen ons met een
Beoordeeld door 4119 klanten

Welkom bij Auto Koese

Specialist in Renault, Peugeot en Citroën op Goeree-Overflakkee en Tholen

Ontdek onze voorraad met 127 jonge occasions
Alternative Content

APK bij Auto Koese in Sint-Annaland, Middelharnis of Sommelsdijk

Tijdens de APK beoordelen wij of uw auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Wij beoordelen of u met uw auto nog op een veilige manier de weg op kunt. Daarnaast bekijken wij of de uitstoot van uitlaatgassen overeenkomt met de milieueisen. Als laatste checken wij de registratie.

Verkeersveiligheid

 • Remmen: de voorremmen worden vaker vervangen dan de achterremmen. Dit komt omdat de voorremmen 70 procent van het remvermogen te verwerken krijgen.
 • Wielophanging: door een verkeerde ophanging van de wielen slijten deze ongelijkmatig.
 • Schokdempers: hobbels en ongelijkmatigheden in het wegdek worden door de schokdempers opgevangen. Dit voorkomt dat de auto gaat stuiteren en zorgt ervoor dat de remmen optimaal werken.
 • Banden: de banden zijn het enige onderdeel van uw auto dat direct contact met het wegdek heeft. De banden dragen het gewicht van de auto, vangen ongelijkmatigheden in het wegdek op en brengen tractie en remkrachten over.
 • Stuurinrichting: de onderdelen die de auto besturen moeten deugdelijk zijn bevestigd, mogen geen breuken of scheuren vertonen, mogen niet zijn vervormd en mogen niet ernstig door corrosie zijn aangetast.
 • Verlichting: niet alleen voor de automobilist, maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers is goedwerkende verlichting belangrijk.
 • Carrosserie: onder de carrosserie wordt het koetswerk van de auto verstaan. De carrosserie wordt onder andere gecontroleerd op roest. In het algemeen geldt dat roest op niet dragende delen toegestaan is (binnen bepaalde normen en niet uitstekend aan de buitenkant).

Milieu

 • Uitlaatgassen: uw auto wordt onder andere gecontroleerd op de uitstoot van de hoeveelheid roet. Bij auto’s van 1993 of later is er tijdens de apk ook een viergasmeting.

Registratie

 • Chassisnummer: (ook wel voertuig identificatienummer genoemd) wij checken of het chassisnummer op de autopapieren overeenkomt met het nummer van de auto.
 • Cilinder: de APK-keuring controleert of het aantal cilinders waaruit de motor bestaat, klopt met wat vermeld staat op in de papieren.
 • Wielbasis: de wielbasis moet overeenkomen met de in de papieren vermelde wielbasis.

Maak een online afspraak voor een APK.

Het is zomer! Is uw auto er klaar voor?

Het is weer zomer! De temperatuur gaat weer om omhoog of bereikt zelfs tropische waarden. De weersomstandigheden zijn van invloed op uw auto. Is uw auto al summer proof?

Check de airco

Rijden in een oventje op wielen vind niemand fijn. De airco is bij hogere temperaturen echt onmisbaar. Maar werkt ‘tie nog wel zoals het zou moeten? De airco wordt in de winter niet gebruikt. Door inactiviteit kan er sprake zijn van lekkage aan de aircopomp of aan de leidingen. Ook kan er een penetrante lucht ontstaan door schimmelvorming op de condensor. Laat uw airco daarom even checken door onze experts.

Zomerbanden

U rijdt toch al een paar maanden niet meer op zomerbanden? Als de temperatuur boven de 7/8 graden Celsius uitkomt is het namelijk tijd voor zomerbanden. Doe dit op tijd om slijtage te voorkomen. Bij hogere temperaturen slijten winterbanden namelijk sneller. Blijft u met winterbanden in de zomer doorrijden dan is de kans aanwezig dat uw banden, als de winter eenmaal weer is aangebroken, inmiddels versleten zijn.

Vloeistoffen

Rem- en koelvloeistoffen zijn van groot belang. Dat geldt ook voor olie. Koelvloeistof speelt – zoals de naam het al zegt – een rol bij het voorkomen van een oververhitte motor. De ruitenvloeistof zorgt ervoor dat u rommeltjes, zoals insecten en pollen, makkelijk van uw voorruit kunt wissen. Belangrijk dus om dit goed te (laten) checken!

Bandenspanning

Een optimale bandenspanning zorgt voor de juiste stabiliteit en dus veiligheid van de auto. Zeker als u met een caravan op pad gaat is een juiste bandenspanning belangrijk. Deze is afhankelijk van het soort (type) band en het gewicht van de caravan. Een te lage spanning zorgt ervoor dat de band tijdens het rijden zo heet wordt dat deze uit elkaar springt. Een te hoge spanning zorgt er echter voor dat de caravan gaat ‘stuiteren’ en gaat trillen. Check de juiste bandenspanning bij uw caravanleverancier.

Lidmaatschap Vereniging Specialisten Renault VSR

Auto Koese staat voor persoonlijke aandacht, service en kwaliteit. Dat geldt voor de aankoop van nieuwe of gebruikte auto‘s, voor vakkundig onderhoud en service, maar ook voor allerlei interessante acties die de specialist in Renault door het jaar heen aanbiedt.

In tal van opzichten strookte de manier waarop ondernemer Hans Koese zijn particuliere en zakelijke klanten van dienst wil zijn niet meer met de zienswijze van Renault Nederland. Vandaar dat de samenwerking met Renault Nederland wordt omgezet in een lidmaatschap van de Vereniging Specialisten Renault VSR. Naast het lidmaatschap van VSR is Auto Koese ook aangesloten bij de Peugeot Citroën Association PCA. “Bij ons vind je dus het beste uit de Franse keuken”, stelt Hans Koese.

Vereniging Specialisten Renault VSR

Op papier zijn het grote ontwikkelingen, zo weet ook Hans. Maar hij voegt daar direct aan toe dat er voor de grote schare trouwe klanten van zijn bedrijf feitelijk niks verandert. “Omdat wij zijn aangesloten bij VSR en PCA werken wij uitsluitend met originele onderdelen. De technische kennis van onze monteurs wordt door merkspecifieke cursussen en trainingen goed op peil gehouden. Er verandert ook niks in het geval van terugroepacties en modificaties vanuit de fabrikant alsmede de afwikkeling van de reparaties die onder de fabrieksgarantie vallen. Al onze service en garantievoorwaarden zijn in de vernieuwde opzet gewaarborgd. Het grote voordeel voor ons, maar zeer zeker ook voor onze klanten is dat wij nu alle vrijheid hebben om onze eigen koers te varen. Het is een weg die wij een aantal jaren geleden al zijn ingeslagen.”

Met name de mogelijkheid om als specialist in Renault, Peugeot en Citroën zelf te kunnen bepalen hoeveel nieuwe auto’s er per jaar verkocht moeten worden en via welke nationale en internationale inkoopkanalen er aantrekkelijk geprijsde jong gebruikte auto’s worden ingekocht, noemt Hans als grote voordelen. “Ik hou ervan om zelf de regie te hebben bij de dingen die er binnen mijn organisatie gebeuren. Ook het lidmaatschap van VSR en PCA brengt bepaalde verplichtingen met zich mee, maar het biedt ons in alle opzichten veel meer speelruimte om tegen concurrerende tarieven de kwaliteit en service te bieden die de zakelijke en particuliere klanten van Auto Koese verwachten. Ik ben persoonlijk heel blij met deze ontwikkelingen en ik weet zeker dat ook onze klanten er de vruchten van gaan plukken.”

Tweedehands Renault Clio

Op zoek naar een scherp geprijsde, compleet uitgevoerde en jonge tweedehands Renault Clio? Zoek niet verder want bij Auto Koese heeft u keuze uit diverse uitvoeringen en kleuren!

De Renault Clio TCE 90 oogt strak en simpel en heeft een sportieve dynamische uitstraling. De 90 pk benzine-turbomotor loopt heerlijk stil en beschaafd. Een kleine krachtige motor waarbij zuinigheid de boventoon voert.

Ook het interieur is zeker het vermelden waard. Centraal staat het display van het R-Link-systeem, dat door de touchbediening verder een mooie, strakke afwerking heeft.

Auto Koese heeft een groot aanbod van tweedehands Renault Clio’s in de meest gewilde uitvoeringen, populairste kleuren en met de meest verkochte extra’s. Dat alles ook nog eens met een groot prijsvoordeel. Doe er uw voordeel mee! Uit voorraad, snel rijden! Breng een bezoek aan onze showrooms.

7 redenen om een tweedehands Renault Clio bij Auto Koese te kopen

 • Groot aanbod jonge tweedehands Renault Clio’s met een zeer lage kilometer stand
 • Zeer scherp geprijsd
 • Modellen in de meest gewilde uitvoering, in de meest gevraagde kleur met de meest verkochte extra’s
 • BOVAG garantie
 • Uit voorraad leverbaar, dus snel rijden!
 • Persoonlijk contact en ervaren en gedreven vakmensen
 • Auto Koese, specialist in Renault

Da’s niet zo gek, die aircocheck!

“Nu de winter plaats heeft gemaakt voor het voorjaar, komt het steeds vaker voor dat de airco van uw auto weer wordt ingeschakeld.” Maak gebruik van de aircocheck van Auto Koese.

“Vergeet daarbij niet dat uw aircosysteem een winterslaap heeft gehad”, waarschuwt Matthijs Penninga, monteur bij Auto Koese Middel-harnis. “Door inactiviteit van de airco kan er sprake zijn van lekkage aan de aircopomp of aan de leidingen. Ook kan er een penetrante lucht ontstaan door schimmelvorming op de condensor. Voor de temperatuur echt zomerse waarden gaat bereiken is het goed om een aircocheck uit te laten voeren.” Maak gebruik van onze speciale actie, plan direct online een afspraak in!

Ons supertrio biedt keuze aan iedereen

Wist u dat veel mensen het voorjaar benutten om op zoek te gaan naar een nieuwe of jong gebruikte auto? Bij Auto Koese val je wat dat betreft met je neus in de boter. Ons supertrio Renault, Peugeot en Citroën staat garant voor tal van aantrekkelijke nieuwe modellen in diverse uitvoeringen. U kunt uw droomauto als het ware helemaal zelf samenstellen. Daarnaast hebben wij in de showrooms van onze vestigingen in Sint-Annaland, Sommelsdijk en Middelharnis ook altijd heel veel scherp geprijsde piepjonge occasions in de aanbieding. Bezoek onze showroom en laat u inspireren en informeren. Ons verkoopteam is u graag van dienst.

Auto Koese supertrio


Contactformulier
Laatste nieuws
Auto Koese Sommelsdijk: T. 0187 - 611 662
Auto Koese Sint-Annaland: T. 0166 - 600 500
Auto Koese Middelharnis: T. 0187 - 700 217