Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese
8.8
Onze klantscore
4119 klanten

Welkom bij Auto Koese

In alle opzichten het beste voor uw auto!

Ontdek onze voorraad met 143 jonge occasions
Alternative Content

Een aanrijding in het buitenland. En nu?

9 augustus 2017
Een aanrijding in het buitenland. En nu? - Auto Koese

In het buitenland gaat men vaak anders met schade, bijvoorbeeld veroorzaakt door een aanrijding, om dan in Nederland. De volgende punten zijn belangrijk om rekening mee te houden.

Door andere regels kan het zijn dat de tegenpartij volgens het Nederlandse recht wel aansprakelijk kan zijn bij een aanrijding, maar in het buitenland niet. De regels van het land waar de aanrijding plaatsvindt zijn in principe altijd geldig.

Afwikkelen van schade via vertegenwoordiger

Elke verzekeringsmaatschappij in de EU, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein heeft een vertegenwoordiger in een ander land. Via de vertegenwoordiger kunt u de schade afwikkelen. Zoek hier de correspondent (aanrijding in Nederland) of vertegenwoordiger (aanrijding in buitenland) van een buitenlandse verzekeraar op.

De meest opvallende afwijkende verkeersregels in Frankrijk:

  • Bestuurders mogen tijdens het rijden niet bezig zijn met iets anders, zoals eten of drinken, een sigaret roken, make-up aanbrengen of iets uit het dashboardkastje pakken. Ook het dragen van onveilige schoenen, zoals teenslippers, is verboden.
  • Het is niet toegestaan om een hoofdtelefoon of oortjes te dragen. Ook niet als deze maar één oor bedekt. Dit geldt niet alleen voor autobestuurders, maar ook voor fietsers. Bellen via de carkit moet dus via de speakers.

De meest opvallende afwijkende verkeersregels in Duitsland:

  • Bestuurders die jonger dan 21 jaar zijn of korter dan twee jaar hun rijbewijs hebben, mogen alleen achter het stuur kruipen als ze 100% nuchter zijn.
  • De Polizei is streng voor bumperklevers. De juiste minimumafstand is te berekenen door de snelheid van uw voorganger door tweeën te delen. Bij 100 kilometer per uur, is de volgafstand dus 50 meter.

De meest opvallende afwijkende verkeersregels in België:

  • In drukke straten komen borden met een rode driehoek voor. Dit betekent dat u hier tussen 07.00-09.30 en van 16.00-18.00 uur niet mag parkeren.
  • Buiten de bebouwde kom geldt in Vlaanderen een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven. In Wallonië ligt de maximumsnelheid op 90 kilometer per uur.
Terug naar nieuwsoverzicht
Contactformulier
Laatste nieuws
Auto Koese Sommelsdijk: T. 0187 - 611 662
Auto Koese Sint-Annaland: T. 0166 - 600 500
Auto Koese Middelharnis: T. 0187 - 700 217