Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese

Onze klantenscore 8.9
van 355 beoordelingen
Alle reviews

Welkom bij Auto Koese

In alle opzichten het beste voor uw auto!

Ontdek onze voorraad met 187 jonge occasions
Alternative Content

Een goede winterband helpt u veilig de winter door – 5 tips

10 november 2017
Goede winterbanden helpen u veilig de winter door – 5 tips

In het najaar daalt de temperatuur naar winterse waarden. Het is dus weer tijd om de zomerbanden te vervangen voor veiligere winterbanden. Waar moet u op letten bij het controleren van de banden? Lees onze 5 tips.

Tip 1: bandenprofiel

Eén van de vast punten die wij bij het wisselen van banden standaard checken is het bandenprofiel. Winterbanden dienen een minimale profieldiepte van 4,5mm te hebben. Bij een profiel minder dan 4mm heeft de winterband zijn unieke werking niet meer. Bij regen kan dan aquaplaning optreden. In dat geval zweeft de auto als het ware over de weg. Dit wordt veroorzaakt door een dunne waterfilm tussen de autoband en het wegdek. Door aquaplaning wordt de auto onbestuurbaar, met gevaarlijke situaties als gevolg.

Tip 2: bandenspanning

Door de juiste bandenspanning zijn de banden in staat om het gewicht van de auto te dragen. Dit komt de veiligheid en het comfort ten goede. Door de juiste bandenspanning verbruikt uw auto bovendien minder brandstof. Dit geldt zowel voor zomer- als winterbanden. Check de bandenspanning van uw auto in het instructieboekje, op het klepje bij de tankdop of op de sticker op de binnenkant van het portier.

Tip 3: winterbanden vs zomerbanden

Een winterband heeft een ander profiel dan een zomerexemplaar. Het profiel op de winterband kan meer water afvoeren dan een zomerband. Hierdoor heeft u meer grip op het wegdek en is uw remweg korter. Niet alleen bij regen, maar ook bij aangevroren hagel of aangereden sneeuw, kan dit uw remweg wel met 50 meter verkorten.

Tip 4: check voor u op wintersport gaat

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In sommige landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië, is dat wel het geval. Check welke regels in welke landen gelden.

Tip 5: kom langs voor een wintercheck

Bent u niet helemaal zeker of uw auto winterklaar is? Kom even langs onze werkplaats. Voor groot onderhoud maakt u een online werkplaatsafspraak.

Terug naar nieuwsoverzicht
Contactformulier
Laatste nieuws
Auto Koese Sommelsdijk: T. 0187 - 611 662
Auto Koese Sint-Annaland: T. 0166 - 600 500
Auto Koese Middelharnis: T. 0187 - 700 217