Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese
8.8
Onze klantscore
4119 klanten

Welkom bij Auto Koese

In alle opzichten het beste voor uw auto!

Ontdek onze voorraad met 143 jonge occasions
Alternative Content

7 tips over rijden in de bergen – Auto Koese

24 juli 2017
7 tips over rijden in de bergen – Auto Koese

Rijden in de bergen is andere koek dan rijden op de vlakke Nederlandse wegen. Lees onze 7 tips om te voorkomen dat u met een oververhitte motor langs de kant van de weg komt te staan.

1. Klimmen – versnelling

Bij het oprijden van een berg is het belangrijk dat u nooit in een te hoge versnelling rijdt. Schakel op tijd terug als u merkt dat uw auto niet meer versneld als u het gaspedaal indrukt. Het is helemaal niet verkeerd als u de motor hoort ronken. Als u in een te hoge versnelling rijdt zal uw auto oververhit raken. Hou zo’n 3000 tot 4000 toeren aan.

2. Klimmen – koppeling

Zorg voor een zo kort mogelijk slipmoment. Een slippende koppeling produceert namelijk warmte. In het ergste geval levert verkeerd gebruik een verbrande koppelingsplaat op.

3. Klimmen – file

Probeer, als u in de file een berg op moet rijden, afstand te houden van uw voorligger. Het ontstane gat kunt u dan in één keer overbruggen. U kunt de ruimte ook gebruiken om zoveel mogelijk in de versnelling door te rollen. Raak de koppeling in dat geval niet aan.

4. Dalen – versnelling

Daal de berg niet te snel af en rem op de motor. Rijd de berg in dezelfde versnelling af als omhoog. Dit voorkomt schade aan de remmen. Als u de berg in een te hoge versnelling afgaat, moet u de rem continue gebruiken. De remmen worden hierdoor roodgloeiend. Hierdoor verliezen ze hun remkracht.

Rijd de berg nooit in de vrije versnelling af. Uw auto is dan een ongeremd projectiel wat gevaarlijk kan zijn.

5. Dalen – remmen

Als u veel moet bijremmen is het beter om even hard te remmen, dan de rem continue ingedrukt te houden. Als u even hard remt geeft u de remmen tijd om af te koelen.

6. Voorbereiding rijden in de bergen

Hoe makkelijk is het om van tevoren het koppelingsmechanisme en de distributieriem te checken? Controleer het oliepeil, de koelvloeistof en de remolie. Maak voor een uitgebreidere controle een afspraak voor een zomercheck.

7. Automaat

Als u automaat rijdt is het het best om voor één van de speciale bergversnellingen te kiezen. Dit wordt meestal met 1, 2 of 3 aangeduid. In D (Drive) schakelt de auto bergop te snel door en remt hij bergaf niet op de motor.

Terug naar nieuwsoverzicht
Contactformulier
Laatste nieuws
Auto Koese Sommelsdijk: T. 0187 - 611 662
Auto Koese Sint-Annaland: T. 0166 - 600 500
Auto Koese Middelharnis: T. 0187 - 700 217