Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese Auto Koese
8.8
Onze klantscore
4119 klanten

Welkom bij Auto Koese

In alle opzichten het beste voor uw auto!

Ontdek onze voorraad met 143 jonge occasions
Alternative Content

Het is zomer! Is uw auto er klaar voor?

31 mei 2017

Het is weer zomer! De temperatuur gaat weer om omhoog of bereikt zelfs tropische waarden. De weersomstandigheden zijn van invloed op uw auto. Is uw auto al summer proof?

Check de airco

Rijden in een oventje op wielen vind niemand fijn. De airco is bij hogere temperaturen echt onmisbaar. Maar werkt ‘tie nog wel zoals het zou moeten? De airco wordt in de winter niet gebruikt. Door inactiviteit kan er sprake zijn van lekkage aan de aircopomp of aan de leidingen. Ook kan er een penetrante lucht ontstaan door schimmelvorming op de condensor. Laat uw airco daarom even checken door onze experts.

Zomerbanden

U rijdt toch al een paar maanden niet meer op zomerbanden? Als de temperatuur boven de 7/8 graden Celsius uitkomt is het namelijk tijd voor zomerbanden. Doe dit op tijd om slijtage te voorkomen. Bij hogere temperaturen slijten winterbanden namelijk sneller. Blijft u met winterbanden in de zomer doorrijden dan is de kans aanwezig dat uw banden, als de winter eenmaal weer is aangebroken, inmiddels versleten zijn.

Vloeistoffen

Rem- en koelvloeistoffen zijn van groot belang. Dat geldt ook voor olie. Koelvloeistof speelt – zoals de naam het al zegt – een rol bij het voorkomen van een oververhitte motor. De ruitenvloeistof zorgt ervoor dat u rommeltjes, zoals insecten en pollen, makkelijk van uw voorruit kunt wissen. Belangrijk dus om dit goed te (laten) checken!

Bandenspanning

Een optimale bandenspanning zorgt voor de juiste stabiliteit en dus veiligheid van de auto. Zeker als u met een caravan op pad gaat is een juiste bandenspanning belangrijk. Deze is afhankelijk van het soort (type) band en het gewicht van de caravan. Een te lage spanning zorgt ervoor dat de band tijdens het rijden zo heet wordt dat deze uit elkaar springt. Een te hoge spanning zorgt er echter voor dat de caravan gaat ‘stuiteren’ en gaat trillen. Check de juiste bandenspanning bij uw caravanleverancier.

Terug naar nieuwsoverzicht
Contactformulier
Laatste nieuws
Auto Koese Sommelsdijk: T. 0187 - 611 662
Auto Koese Sint-Annaland: T. 0166 - 600 500
Auto Koese Middelharnis: T. 0187 - 700 217